انواع رزین امروزه نوعی از پلیمر ها هستند که به دو شکل طبیعی و مصنوعی تولید می شوند. رزین ها در حال حاضر به دو شکل نیمه جامد و مایع در بازار و طبیعت یافت می شوند. از زمان کشف این محصول تا به امروز تغییرات زیادی صورت گرفته است.
در ادامه قصد داریم شما را با انواع این محصول و کاربرد هایشان آشنا کنیم.
رزین چیست؟
فروش انواع رزین امروزه به دلیل تنوع بالا و مزایا زیاد بسیار زیاد شده است. رزین ها نوعی مواد ویسکوز هستند که از راه فرایند پخت به پلیمر سخت تبدیل می شوند. جالب است بدانید رزینی ه امروزه می شناسید در قدیم به شکل طبیعی وجود داشته است نام آن صمغ است، رزین طبیعی شفاف و قابلیت اشتعال زایی خیلی بالایی داردو رنگی میان زرد و قهوه ای دارند، این ماده هنگام اسیب دیدگی تنه درخت مانند کاج از آن خارج می شود صمغ در درختان به دلیل بویی که دارد حشرات را از خود دور می کند، در قدیم بیشترین استفاده از این ماده برای چسب دست ساز و آب بندی کردن استفاده می شود. کاربرد های دیگر صمغ شامل: مومیایی کردن اجساد، تولید جوهر و لاک، عطر، جلاعایق کردن منافذ قایق و… است. اما امروزه نوع مصنوعی آن بسیار استفاده می شود. رزین های مصنوعی دسته بندی های مختلف و انواع گوناگونی دارد. ملاک های مهمی برای رزین ساختمان در نظر گرفته می شود. اکثر کارخانه های تولید رزین به نوع رزینی که استفاده می شود بسیار اهمیت می دهند. رزین مصنوعی بر اساس کاری که می خواهید انجام بدهید و درجه کیفی و دوام مورد نظر قرار دهید. در این مقاله قصد داریم شما را با انواع رزین مصنوعی که کاربرد های فراوانی و مزایای متفاوتی آشنا کنیم.
انواع رزین و کاربرد آن ها
رزین های پلی استر
این نوع رزین ها بر اثر واکنش دو ماده الکل ها و پلی هیدریک ها به دست می آیند. در برابر حرارت و ماده شیمیایی اسیدی مقاومت زیادی دارد. این رزین برای ساخت چوب اسکی، میله ماهیگیری اجزای هواپیما و کشتی، بطری، لواز زینتی، لمینیت، اصلاح کننده و… استفاده می شود.
رزین های فنولیک
این محصول نوعی رزین ترموست هستند. بسیار مقاوم در برابر ضربه و حرارت، خوردگی شیمیایی و رطوبت هستند. رزین های فنولی برای اشباع لنت ترمز، اجزای الکتریکی، چسب های سیمان، چسب های باند شده و قالب استفاده می شوند.
رزین های پلی کربنات
این نوع رزین هایی هستند که جز انواع رزین های صنعتی محصوب می شوند. ضریب شکست بالایی دارند و پایداری الکتریکی و حرارتی دارند. در برابر لکه شدن و فیلتراسیون مقاوم هستند. بیشتر ببرای جایگزینی لنز ها، کلاه ایمنی، قطعات الکتریکی، فیلم عکاسی و انواع عایق ها استفاده می شوند.
رزین پلی پروپیلن
این نوع رزین ها پلیمری ترموپلاستیک هستند یعنی حاوی BPA نیستند. مشخصات ظاهری شامل: بی رنگ، بیمزه، چگالی کم و مقاومت بالا در برابر حرارت هستند. از این نوع رزین اکثرا در تجهیزات پزشکی، قطعات الکترونیکی، اسباب بازی ها، لوله و تیوب، الیاف و رشته ها و پوشش های کاربردی استفاده می شود. رزین های پلی پروپیلن مقاومت شیمایی خوبی دارند.
رزین اپوکسی
رزین اپوکسی که پلی اپوکسید هم نامبرده می شوند، ن.عی پلیمر واکنش پذیر هستند که حاوی گروه های اپوکسید هستند. این رزین مقاومت شیمایی، حرارتی و چسبندگی بالایی دارند. رزین اپوکسی در کفپوش ها، آستر ها، پوشش های سطحی، پیشران ها و… استفاده می شود.
رزین های اکریلیک
این مواد گرما نرم یا گرما سختی هستند که از اسید اکریلیک، متاکریلیک اسید و دیگر ترکیبات مخصوص تولید می شود. استحکام کششی بالایی دارند و دردر برابر ضربه و UV مقاوم هستند. این نوع رزین شفاف است و در پانل های ساختاری و تزئینی، چسب ها، الاستومرها، تابلو ها و کاشی های شفاف استفاده می شود.
رزین پلی آمید
این رزین یک گروه آمیدی به عنوان تکرار کننده از زنجیره های مولکولی خود می باشند. راحت قالب گیری می شوند و بسیار مستحکم، سبک هستند. ضریب اصطکاکی پایینی نسبت به دیگر رزین ها دارند و در برابر سایش لوازم و مواد مقاوم هستند. از این رزین در الیاف، چرخ دنده ها، بند ساعت، بسته بندی و بطری ها استفاده می شود.
رزین های پلی استایرن
این نوع رزین ها نوعی پلیمر های هیدروکربنی آروماتیک هستند که از مونومر استایرن ساخته می شود. رزین پلی استایرن از انواع رزین های صنعتی است. که بسیار ارزان هستند و تولید آن ها بسیار اسان است. مقاومت بالایی در برابر اسید ها، قلیاها، نمک ها دارند. از این رزین در برج های خنک کننده، لاستیک، خودرو و تجهیزات آن و … استفاده می شود.
رزین های پلی اورتان
نوعی رزین کوپلیمر هستند که از اجزای پلی ال و ایزوسیانات به وجود امده است. آنها در ترکیب با دیگر رزین ها خاصیت کشسانی و چسبندگی بالایی می گیرند. رزین پلی اورتان تعادل بسیار بالایی دارد. از این نوع رزین برای عایق الاستومر، چسب ها، آستر فوم در لباس استفاده می شود.
انواع رزین های صنعتی کدام اند؟
در بازار شما با رزین های متفاوتی برخورد می کنید، که هر کدام می تنواند کاربرد خواص خود را داشته باشد. در این بخش شما را با انواع رزین های صنعتی آشنا می کنیم.
- رزین آلکیدی
- رزین اکریلیک
- رزین پلی یورتان
- اتیل سیلیکات
- رزین استال
- رزین آمین
- رزین آمینو و نیتروسلولز
- رزین فنولی
- رزین وینیل استات
- رزین کوپلیمر استایرن اکریلیک
- رزین پلی یورتان
- رزین کلروکائوچو
- رزین سیلیکونی
- رزین اپوکسی
فروش انواع رزین
فروش انواع رزین امروزه از طرق مختلفی انجام می شود. اگر قصد راهنمایی درباره رزین ها یا خرید انواع رزین را دارید می توانید با مشاوران کیهان سازه تماس بگیرید یا از طریق فروشگاه کیهان سازه اقدام به خرید بکنید.
سخن آخر
در این مقاله در مورد فروش انواع رزین و مزایا و کاربرد آن ها صحبت کردیم. اگر قصد اطلاعات بیشتر در مورد انواع رزین ها دارید می توانید با مشاوران کیهان سازه تماس بگیرید. امیدواریم مطالب فوق برایتان مفید واقع شده باشد.
سلام این محتوا بسیار کاربردی بود، به خوبی با انواع رزین آشنا شدم
خوشحالیم از این بابت