کف سازی بتن سخت و اطلاعات فنی آن

کف سازی بتن سخت یا رویه های بتنی که با استفاده از مواد پایه سیمانی بر روی بتن اجا می شوند، علاوه بر مقاومت مکانیکی بالا و نفوذ پذیری کم در برابر آب و مواد خورنده، بایستی دارای مقاومت سایشی زیاد باشند. یکی از راهکارهای دستیابی به خواص مطلوب در سطح رویه، استفاده از پودر مخصوص دانه بندی شده برروی بتن تازه به صورت خشکه پاش و یا ملات نهایی می باشد.

محصول HARD CEMENT پودری میکرونیزه از نوع ملاتی می باشد که بر پایه سیمان، کوارتز و پلیمرهای اسلاح کننده تولید شده و به منظور ایجاد یکپارچگی و زیبایی در سطح نهایی و بهبود مقاومت های سایشی، مکانیکی و دوام بتن تازه یا سخت شده استفاده می گردد. این محصول به صورت ملات خشک عرضه شده و بین گیرش اولیه و ثانویه رویه بتنی برای ایجاد کفپوشی با سطح متراکم و سخت جهت پارکینگ ها، صنایع حمل و نقل، معدنی و کارخانجات مورد استفاده قرار میگیرد. از آنجاکه نقش اصلی در دوام کف سازی بتنی و حصول مقاومت مکانیکی، تحمل تنش بارگذاری و کنترل و جلوگیری از گسترش ترک خوردگی به سطح نهایی به کیفیت بتن زیرآیند بستگی خواهر داشت. از این رو رویه بتنی MSC به عنوان بتن زیرآیند پیشنهاد میگردد جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با واحد فنی کیهان سازه کهن تماس حاصل فرمایید.

مقدار مصرف

هر کیسه 25 کیلوگرمی از پودر HARD CEMENT را با 3 الی 4 لیتر آب (با توجه به دمای محیط و مصالح و سیالیت مورد نظر) توسط میکسر با دور پایین مخبوط کرده تا مخلوط یکنواخت و مناسب بدست آید. این مقدار جهت پر کردن 4/10 الی 11 لیتر از حجم کفایت می کند. در واقع میزان مصرف ملات هارد سمنت به ضخامت 1 سانتی متر در حدود 22 الی 24 کیلوگر در هر متر مربع خواهد بود.

 

موارد استاندارد

این ماده بر اساس استاندارد های ذیل قابل ارزیابی می باشد.

ASTM C109/ASTM C348/ASTM C944/ASTM C1803

 

ویژگی ها و مزایا

     • دارای مقاومت سایشی و فرسایشی بسیار زیاد

     • مقاوم دربرابر بارگذاری، ارتعاشات استاتیکیُ دینامیکی و ضربه

     • عدم ایجاد گرد و غبار در جابجایی بار ترافیکی

     • دارای تنوع در فام رنگ و مقاومت عالی رنگ در برابر تابش اشعه خورشید

     • نفوذ پذیری بسیار کم و دوام زیاد در برابر آسیب های محیطی

     • یکپارچگی و مقاومت بیشتر نسبت به سایر پودرهای سیمانی رویه

     • غیر لغزنده بدون انقباض و با انبساط کنترل شده

 

روش مصرف

سطح زیر کار باید کاملاً تمیز عاری از هرگونه گردوخاک، چربی، مواد نفتی، و روغنی و ذرات سست باشد. آماده‌سازی سطوح طبق آیین‌نامه‌های ACI 302 و ACI 360  و همچنین استاندارد انجام می‌پذیرد. درصورتی‌که ملات هارد سمنت مستقیماً روی بتن خیس اجرا نمی‌گردد، بعد از تمیز نمودن سطوح تمامی مقاطع باید کاملاً اشباع از آب گردد و قبل از ریختن ملات، آب اضافی از سطح جمع گردد. سپس محصول موردنظر طبق دستور مصرف تهیه گردد. مخلوط حاصله  را با استفاده از سینی و ماله پروانه‌ای تا حصول سطح صاف و یکپارچه به دفعات مکرر توصیه میگردد. چنانچه سطح نهایی بسیار صاف و صیقلی مد نظر باشد پیش از ماله کاری نهایی یک قلمو خیس بر روی بتن بکشید و سپس عملیات پرداخت نهایی رو انجام دهید. پس از نیمه خشک شدن ملات اجرا شده کلیه سطوح را تا 48 ساعت با اسپری آب مرطوب نگه‌دارید. سپس عملیات ایجاد درز (SAW CUT) را جهت ایجاد درزهایی اجرایی شروع کنید. لازم به ذکر است عملیات ساب گرانیتی جهت ایجاد سطوح براق و بسیار صیقلی پس از کیورینگ ملات امکان پذیر است.

توجه: در صورت بالا بودن نرخ تبخیر آب بتن، تمهیدات لازم جهت جلوگیری از جمع شدگی بتن به عمل آورید. درجه حرارت مناسب جهت تهیه و استفاده از ملات 10 الی 30 درجه سانتیگراد است.

مشخصات فیزیکی و شیمیایی

حالت فیزیکی: پودر

رنگ: KG30/2

رنگ: خاکستری و رنگی

یون کلر: ندارد

مقاومت سایشی CM/50CM: 5/5

مقاومت فشاری نهایی  KG/CM: 850

مقاومت خمشی KG/CM: 100

کف سازی بتن مهم است یا خیر؟

کف سازی یکی از مسائلی است که مورد اهمیت سازندگان بنا های ساختمانی است. معمولا از موزائیک، سرامیک، گرانیت یا بتن استفاده می شود. انتخاب هر کدام بر اساس دوام و زیبایی که شما مدنظرتان است انتخاب می کنید. در این مقاله میخواهیم راجب موضوعاتی کف سازی و انواع آن، کف سازی ارزان، کف سازی با بتن، کف سازی محوطه با بتن صبحت کنیم.

کف سازی با بتن

کف سازی با بتن جز مواردی است که دهه های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است زیرا که نسبت به دیگر روش های کف سازی مقرون به صرفه است و یک کف سازی ارزان محسوب مب شود. به طور خلاصه کف سازی مجموعه ای از فعالیت هایی است که سطحی صاف، مقاوم و با دوام را ایجاد می کند. در بیشتر اماکنی که که می خواهند کف سازی آن ها مقاوم باشد تا وزن زیادی را تحمل کند از بتن استفاده می شود. بتن از سنگدانه و سیمان و آب تشکیل می شود و برای اینکه در کف سازی استفاده شود باید به طور یکسان مخلوط شود. بعضی موارد ساختمانی هم هستند که برای محوطه اطراف خود کف سازی محوطه با بتن انجام می دهند اما بتن معمولی نیست و با روش مختلفی که یکی از آن ها بتن رنگی است محوطه سازی را زیبا می کنند. لازم است بدانید بتن ریزی شرایط خاصی نیاز دارد، یکی از بدترین شرایط بتن ریزی در تابستان و گرما است و مشکلات زیادی را به همراه دارد مانند: کیفیت و استاندارد پایین، مقاومت کم بتن به خاطر مصرف زیاد آب، ممکن است رنگ بتن تغییر کند یا یکنواخت مخلوط نشود. کف سازی با بتن در اماکن بزرگ و عمومی بیشتر اجرا می شود مانند: کف سازی سوله، کارخانه، پارکینگ، سالن های اجتماعات، باغ ها و… استفاده می شود. بتن بسیار حساس است و با رعایت نکردن یک سری نکات در گذر زمان باعث ایجاد ترک در کف سازی، تراز نبودن، اعوجاج نبودن بتن و… می شود. برای مثال ترک خوردن بتن به کیفیت مصالح بتن مربوط است و باید از علاوه بر توجه به کیفیت، به یکنواختی مخلوط کردن بتن هم توجه کرد. امروزه در پروژه های بزرگ کف سازی بتن به روش مکانیزه انجام می شود که با ماله های پروانه ای، دستگاه های لیزری و مجیک استفاده می شود.

انواع بتن سخت چیست؟

انواع-بتن-سخت-چیست

کف سازی با بتن سخت نسبت به دیگر کف سازی دو نوع دارد که بر اساس نوع پروژه شما انتخاب می شود، این موارد شامل:

  •  بتن سخت پودری
  •  بتن سخت ملاتی

هر کدام از موارد بالا با یکدیگر متفاوت است که قرار است به آنها بپردازیم.

بتن سخت پودری:

این نوع از کف سازی با بتن سخت به شکل پودری انجام می شود. درجه سختی این پودر بین 6.5 تا 9 است. معمولا درجه سختی 9 هزینه بالایی دارد و تولید و ساییدگی آن برای شرکت های سازنده بسیار سخت است. شرکت های کمی محصول بتن سخت پودری با سختی 9 را ارائه می دهند و اصلا جز کف سازی ارزان محسوب نمی شود. برای کف سازی بتن سخت، بعد از بتن ریزی لایه زیرین فقط 1 تا 3 ساعت زمان داریم تا از بتن سخت پودری استفاده کنیم، بعد از آن باید از ماله پروانه ای استفاده کنیم تا سطح آن براق و صیقلی شود.

بتن سخت ملاتی:

تفاوت زیادی میان بتن سخت ملاتی و پودری وجود ندارد، تنها تفاوتی که این دو محصول با هم دارند در روش استفاده آن ها است. ابتدا پودر بتن سخت در میکسر ساختهت می شود و بعد درون کروم بندی فضایی که میخواهید کف سازی انجام دهید استفاده می شود. برای مقدار مصرفی ملات بتن سخت معمولا میان 15 تا 20 میلی متر باید ضخامت داشته باشد. توجه داشته باشید استفاده از بتن سخت ملاتی برای بتن های قدیمی متفاوت است.

ابتدا باید سطح قدیمی را زبر و چربی زدایی بکنید بعد از آن باید دو لایه پرایمر بر روی سطح قدیمی اجرا کنید و بعد ملات میکسر را درون وکیوم ها بریزید.

قبل از خریدکفپوش بتن سخت باید بدانید که 3 تا مورد را بررسی کنید.

  •  وجود سخت دانه ها که جز اولین مورد هایی است که باید بررسی شود.
  •  بررسی رنگدانه ها که نوع مرغوب آن در دراز مدت دچار تغییر رنگ سطح کف نمی شود.
  •  پلیمر های پودر بتن سخت، استفاده از این پلیمر ها در بتن حس سخت بودن بتن را به شما می دهد.

موارد کاربرد بتن سخت

  •  صنایع اتومبیل سازی
  •  آشیانه های هواپیما
  •  صنایع الکترونیک
  •  صنایع دارویی و آرایشی
  •  صنایع دفاعی
  •  صنایع فولاد سازی
  •  ذوب فلزات ریخته گری
  •  مترو
  •  پارکینگ ها
  •  پیاده رو ها
  •  فروشگاه ها بزرگ
  •  انبارها
  •  سردخانه ها
  •  صنایع غذایی
  •  صنایع نف و گاز و پتروشیمی
  •  کف سازی در صنایع سنگین

مزایای کف سازی بتن

مزایای-کف-سازی-بتن
  •  کف سازی ارزان
  •  سرعت بالای اجرا
  •  تراکم بالا
  •  غیر قابل نفوذ
  •  ایجاد سطحی صاف و هموار
  •  سختی سایشی بالا
  •  استحکام بالا
  •  و…

مراحل کف سازی با بتن

کف سازی یکی از مواردی است که در ساخت و اجرای بنا بسیار مهم است. سالانه هزینه های زیادی در رابطه با ترمیم و بازسازی کف سازی می شود و به همین امر برخی از کسب و کار هایی که محیطشان نیاز به بازسازی کف دارد متوقف می شوند. معمولا این اتفاقات برای کف های موزائیکی و رزینی رخ می دهد. هدف از کف سازی بتن سخت جلوگیری از این موارد است و با این روش یک کف سازی ارزان را در محیط کاری خود ایجاد می کنید.

در این بخش می خواهیم مراحل کف سازی بتن سخت را برایتان توضیح دهیم.

آماده سازی بستر

برای آماده سازی محیطی که می خواهیم در آن کفسازی را اجرا کنیم باید سطحی با تراکم خاک بالای 95% و شیب مناسب درست کنیم. برای پستی و بلندی های خاک زیرین باید به وسیله عملیات آب پاشی و غلتک زمین را متراکم کنیم.

انجام عملیات مش گذاری و آرماتور بندی

انجام-عملیات-مش-گذاری-و-آرماتور-بندی

این بخش از کف سازی با بتن سخت نیازمند متخصص است، به دلیل این برخی موارد بسیار مهم است که سنجیده شود مانند: ابعاد چشمه ها، قطر میلگرد و تعداد شبکه آرماتور با توجه به نوع کاربری که دارید. پیشنهاد می شود آرماتور بندی را در ابعادی باشد که قابل حمل باشد و نزدیک محل کار باشد.

بتن الیافی

بعضی مواقع ممکن است در دالهای متکی به کف که ضخامت آن کم تر از 12 سانتی متر است، شبکه مش فولادی در ناحیه تار خنثی و یا چسبیدن به بستر موجود کارایی خود را از دست بدهد. به همین دلیل برای صرفه جویی در وقت و هزینه از بتن الیافی به جای آرماتور استفاده می شود.

روان کننده ها و فوق روان کننده ها

کاهش آب بتن و افزایش کارایی آن یکی از مواردی است که باید در کف سازی صنعتی استفاده شود. با توجه به سابقه طولانی مدت کیهان سازه در این زمینه، سوابق نشان می دهند که با کاعش نسبت آب به سیمان مقاومت آن افزایش می یابد. فوق روان کننده ها با جلوگیری از لوله های مویینه در بتن نقش مهمی در افزایش مقاومت بتن دارد.

الیاف پلی پروپیلن در بتن

بتن سخت یکی از مشکلاتی دارد این است که بر روی آن ترک های مویی ایجاد می شود و در دراز مدت باعث خسارت می شود. به همین دلیل از الیاف پرو پیلن استفاده می شود. این الیاف باعث می شود مقاومت فشاری و کششی افزایش پیدا کند و این موارد در دوام بلند مدت بتن سخت بسیار تاثیر پذیر است.

بتن ریزی

عملیات بتن ریزی که در کف سازی انجام می شود معمولا باعیار 350 کیلوگرم سیمان در متر مکعب و اسلامپی تقریبا برابر با ده سانتی متر قبل از افزودن روان کننده و فوق روان کننده را دارا است. معمولا به دو روش این عملیات اجرا می شود شامل:

  • ترازیاب های لیزری
  • قالب بندی و شمشه کشی

پاشیدن پودر سخت کننده بر روی بتن

این محصول جز افزودنی های بتن است و از مواد مصنوعی و معدنی سخت ترکیب شده است و پس از بتن ریزی ساخت زیر ساز بر روی بتن می توان آن را اجرا کرد. با توجه به کارایی و میزان نیاز مقدار این پودر برای هر متر مربع متفاوت است.

اجرای لایه سخت کننده

در این روش باید پودر سخت کننده را مقداری آب مخلوط کنید و پس از به دست آمدن یک ملات یک دست و یکنواخت به ضخامت 1 الی 2 سانتی متر بر روی بتن تازه پهن باید کرد.

انجام عملیات دیسک زنی یا سینی زنی

ماله-پروانه-بتن

بعد از پاشیدن پودر بتن سخت باید از وسیله هایی که دیسک مخصوص دارند استفاده شود این وسیله بر روی بخش های زیرین تیغه هایی دارد که شیره سیمان موجود بر روی سطح بتن مخلوط همگن می کند.

عملیات سیقلی کردن سطح کف سازی

برای کف سازی صنعتی، بعد از تسطیح و همگن شدن پودر سخت کننده با بتن زیرین در چندین مرحله سطح بتن به وسیله تیغه های زیرین ماله دوار صیقلی می شود.

ایجاد درز به وسیله کاتر

پس از گذشت چند روز از اتمام بتن ریزی و کف سازی برای جلوگیری از ایجاد ترک های حرارتی، به وسیله کاتر درزهایی با ضخامت 4 میلی متر و عمق سه سانتی متر (اندازه ها تقریبی است و این میزان به ضخامت بتن شما بستگ دارد) ایجاد می شود.

کیورینگ بتن

کیورینگ-بتن

بعد از کامل شدن کفسازی باید به مدت 7 روز به روش های مختلف از تبخیر آب جلوگیری کرد. به همین دلیل می توان از موارد نگدارنده آب یا پهن کردن گونی پلاستیک استفاده کرد.

اجرای ساب بر روی بتن سخت ملاتی

در کف سازی به روش بتن سخت ملات بعد از استفاده از کیورینگ باید سطحی صاف و زیبا داشته باشد به همین دلیل باید سطح را ساب زده تا سنگدانه ها نمایان شود.

در این بخش تمامی مراحل کف سازی بتن سخت و کف سازی صنعتی را به شما توضیح داده ایم تا شما با آن آشنا شوید. اگر سوال در مورد هر یک از بخش ها دارید می توانید با مشاوران کیهان سازه تماس بگیرید تا آن ها شما را راهنمایی کنند.

مکمل های کف سازی با بتن

مکمل-های-کف-سازی-با-بتن
  •  انواع فوق روان کننده ها
  •  انواع ابر روان کننده ها
  •  واتر پروف ها
  •  آب بند بتن
  •  ضد یخ بتن
  •  افزودنی منبسط کننده
  •  انواع زودگیر بتن
  •  فوم بتن
  •  ترمیم کننده بتن
  •  انواع ژل میکروسیلیس
  •  واتر استاپ
  •  و…

شما برای ساخت کف سازی لازم است درباره موارد بالا اطلاع کافی را داشته باشید و هر کدام در شرایط خاصی استفاده می شود. برای اطلاع از موارد بالا می توانید با مشاوران نا تماس بگیرید تا شما راهنمایی کنند.

انواع کف سازی با بتن

در هنگام کف سازی با بتن لازم است به محل و نوع کاربری آن توجه کنید تا کف سازی که میخواهید انجام شود. برخی از این کف سازی ها با بتن را معرفی می کنیم.

بتن درجا کف سازی

نام دیگر آن ریخته گری در محل است. و مانند بتن پیش ساخته نقل انتقال آن سخت نیست. از نظر اقتصادی و سرعت این روش بهتر است.

بتن سبک برای کف سازی

بتن-سبک-برای-کف-سازی

بتن سبک مخلوطی است که وزن کمی دارد. از معایب بتن سبک این است که عایق صوتی و حرارتی سازه خیلی کم می شود. در کف سازی این بتن هزینه  و زمان بیشتری میبرد.

کف سازی با بتن مصلح

در این روش برای مقاومت بیشتر بتن میله های فولادی در زمین قرار میگیرند. همین دلیل باعث می شود که از ترک خوردگی و خرابی بتن جلوگیری شود. در این روش اگر فشاری به بتن وارد شود، بار فشار بر روی میله های فولادی منتقل می شود. از این نوع کف سازی در خانه های مسکونی، کارخانه جات، اداره ها و… استفاده می شود.

بتن لیسه ای

در این روش برای جلوگیری از بروز ترک بر روی بتن با لیسه یا ماله فلزی آن را یکدست می کنیم. لازم به ذکر است لیسه فلزی در موارد کوچک کاربرد دارد، در موارد بزرگ تر از دستگاه پروانه ای استفاده می شود.

کف سازی با فوم بتن

تفاوت فوق بتن با دیگر انواع بتن این است که 20 درصد آن را هوا تشکیل می دهد و این برای پایداری و حجم دادن به مخلوط بتن است. این نوع بتن در زیر زمین معادن و چاه ها استفاده می شود. ویژگی های فوم بتن این است که، در برابر آتش و عایق صوتی و حرارتی بسیار مناسب است و خود تراکم و خود تراز است .

کف سازی بتن سخت

کف-سازی-با-بتن-سخت

بتن سخت با دیگر موادی مانند بازالت، اکسید آلومینیوم، کوارتز، کروندوم ترکیب می شود و باعث افزایش  مقاومت و عمر بالا می شود. چند مورد از ویژگی های بتن سخت شامل موارد زیر می باشد:

  •  مقاومت بالایی دارد.
  •  رنگ های مختلفی دارد
  •  در یک مرحله اجرایی می شود و بسیار آسان است.
  •  ضد گرد و غبار است.

کف سازی ارزان

کف-سازی-ارزان

همانطور که قبلا هم گفتیم کف سازی با بتن جز دسته ارزان ترین ها است. و مواد مکمل کف سازی بتن هزینه زیادی در بر دارد شما لازم نیست همه مواد مکمل بتن را بخرید با توجه به مکان مورد استفاده، کاربری و … مواد مکمل خود را تهیه کنید.

علاوه بر آن بتن ریزی هزینه های جانبی را در پی دارد که در زیر ذکر کرده ایم:

  •  هزینه بتن با عیار های مشخص
  •  هزینه درز کاتر
  •  هزینه دستگاه لیزری و مجیک و پروانه ای
  •  هزینه پمپ و انعام بتن
  •  آرماتور بندی
  •  مش بندی
  •  خرید میلگرد
  • دیگر موارد کف سازی

تا الان درباره کف سازی با بتن صحب کرده ایم، در قدیم برای تمامی کف سازی ها با بتن انجام می شد، و برای پوشاندن بتن از موکت استفاده می شد. اما کف سازی بتن در همه جا مانند (سرویس حمام و توالت، آشپزخانه و… ) دیگر جوابگو نیست و باید موارد دیگری را هم استفاده کرد. امروزه کف سازی های جدید شامل سنگ کاری، کاشی کاری، پارکت، پلی استر و… استفاده می شود. در استفاده از سنگ و سرامیک برای چسبیدت و یکنواختی آن ها در کنار هم از بتن استفاده می شود.

کف سازی بتن سخت با استفاده الیاف فولادی

کف-سازی-بتن-سخت-با-استفاده-الیاف-فولادی

کف سازی ها و اهمیت شان امروزه به دلیل احداث ساختمان های بلند با دهانه ها بزرگ در کلان شهر نیاز به تولید بتن با عملکرد بالا و با مقاومت است. افزودنی های بتن زیادی وجود دارند که باعث افزایش و خاصیت های منحصر به فردی به بتن می شود. یکی از این افزودنی ها که بسیار استفاده می شود الیاف فولادی است. این الیاف به شکل تصادفی در بتن حین اختلاط پراکنده می شوند. امروزه به خاطر خاصیت هایی هر کدام از الیاف دارند، بسیار از بتن الیافی استفاده می شود. اگر قصد آشنایی با انواع الیاف بتن را دارید در بخش مقالات سایت انواع الیاف بتن بخش اول و دوم را مطالعه کنید تا با آنها آشنا شوید.

تاریخچه انواع الیاف بتنی

در گذشته برای استفاده از الیاف در ملات خانه سازی از کاه به دلیل ارزانی و فراوانی بسیار محبوب بود. الیاف کاه برای تقویت آجر های خشتی و ملات کاه گل در برابر ترک خوردگی استفاده می شد. الیاف دیگه ای که در قدیم استفاده می شد موی دم اسب بوده است که در بنا های قدیمی ایرانی بسیار مورد استفاده قرار می گرفته است.

انواع الیاف فولادی بتن

انواع الیاف فولادی در شکل و ابعاد مختلف به دلیل کاربرد های خاص ساخته می شوند. یکی از مهم ترین ویژگی هایی الیاف فئلادی در بتن ایجاد می کنند مقاومت کششی بالا و کاهش ترک است. الیاف فولادی شامل موارد زیر است:

  •   الیاف سیمی
  •   الیاف ریخته گری
  •   الیاف ماشینی
  •   الیاف نواری

استفاده از این نوع الیاف بسیار هزینه بر است. اگر قصد ساخت کف سازی ارزان را دارید باید از الیاف مصنوعی مانند پلی پرو پیلن، شیشه و …. استفاده کنید که عملکردی مانند الیاف فولادی دارد.

کاربرد کف سازی بتن با الیاف فولادی

کاربرد-کف-سازی-بتن-با-الیاف-فولادی

کاربرد کف سازی بتن سخت را معمولا آخرین لایه کف سازی تعیین می کند که از چه نوع باشد مانند: اپوکسی، پلی یورتان، رزین و … است. با مقاومت و دوامی ایجاد می شود می توان کف سازی صنعتی، کف سازی انبار، کفپوش سوله و کارخانه جات، انبار و … استفاده می شود. برخی از دیگر از کاربرد های بتن الیافی شامل:

  •   احداث سازه های نظامی و هسته ای
  •   جایگزین میلگرد های حرارتی و مش فلزی در کف سازی
  •   بتن با مقاومت ضربه ای و سایشی بالا
  •   ساخت عرشه بتنی و پل
  •   ساخت بتن با مقاومتی بالا در برابر دما زیاد و آتش سوزی

کف سازی بتن سخت به تنهایی خود دارای مقاومت بسیار بالایی است و با ایجاد یکی از کفپوش های ذکر شده می توان از آن بستر استفاده کرد. امروزه الیاف فولادی به دلیل بالا رفتن هزینه صرفه اقتصادی زیادی ندارد و معمولا از نوع مصنوعی آن بیشتر استفاده می شود.
 اگر قصد خرید این الیاف را دارید می توانید با مشاوران کیهان سازه تماس بگیرید تا آنها شما را در این زمینه راهنمایی و کف سازی صنعتی و کف سازی بتن سخت راهنمایی کنند.

آرملات چیست؟

آرملات-چیست؟

معمولا بعد از کف سازی لایه ای با دوام و قوی با ضخامتی بین ۱ الی ۲ سانتی متر به عنوان سطح نهایی اجرا می شود. این سطح بسیار مقاوم است و باید بر روی بتن تازه ریخته شود، اگر بتن قدیمی است باید ۸ الی ۱۰ ساتی متر بتن تازه ریخت و بعد آرملات را اجرا کرد باید بدانید بتنی که از عمر آن ۱۲ ساعت بگذرد بتن قدیمی محسوب می شود و نمی توان بر روی آن کفپوشی را اجرا کرد. این پوشش نهایی بتن سخت دارای رنگ های پر مصرف طوسی، سبز، زرد قرمز است که برای موارد مصرف متفاوتی استفاده می شود.

امروزه از آرملات به دلیل مزایایی که در کف سازی های صنعتی و کف سازی محوطه با بتن یا به منظور کفپوش های تزئینی و دکوراتیو استفاده می شود که این مزایا شامل:

  • جلوگیری از وقوع ترک
  • کف سازی ارزان
  • مقاومت کششی بالا
  • مقاومت در برابر سایش
  • مقاومت در برابر ضربه
  • بالا بردن مقاومت سطح بتن
  • پایداری بلند مدت در برابر زلزله و آتش سوزی

برای استفاده بهتر و درست تر از آرملات ها می توانید از قالب بندی ها استفاده کنید زیرا این مخلوط بسیار شل است و یکنواختی آن بدون قالب بندی زیاد امکان پذیر نیست.

کفپوش بتن رنگی

کفپوش-بتن-رنگی

قبل از هر چیز لازم است بدانید که در بتن سخت برای ساخت کفپوش رنگی مهم ترین بخش ساخت سطحی صاف است. کفپوش بتن رنگی حاصل از رنگدانه های معدنی است که به شکل پودر در می آید. این ذرات چندین برابر از ذرات بتن کوچک ترند و هنگام مخلوط ذرات رنگی دور تا دور ذرات سیمانی را احاطه می کنند. از بتن رنگی مخلوط شده برای پوشش بتن سخت استفاده می کنند که شامل مزایای زیادی است مانند:

  • مقاومت مکانیکی بالا
  • چسبندگی بالا
  •  یکپارچه سازی سطح
  • دوام بالا
  • ضد سایش و ضد ضربه
  • دارای رنگ های متفاوت
  • جلوگیری از خوردگی
  • و…

این نوع کفپوش رنگی بسیار ارزان است و روش ساخت آن بسیار ساده است و نیاز به مهارت خاصی ندارد. کاربرد های این کفپوش ها در اماکن صنعتی بزرگ است یا مکان هایی که ترافیک سنگین دارند، نیروگاه ها و کارخانه ها، انبار ها و… را شامل می شود.

بیشتر از آرملات و کفپوش بتن رنگی به عنوان زیبایی و یک کفپوش با دوام برای مکان های مورد نظر استفاده می شود می توانید برای مشاوره بیشتر درباره کفپوش این نوع کفپوش ها بتن سخت به مشاوران کیهان سازه تماس بگیرید و سوالات خود را بپرسید تا آنها شما را در این زمینه راهنمایی کنند.

تاثیر فوق روان کننده بتن بر روی کف سازی

تاثیر-فوق-روان-کننده-بتن-بر-روی-کف-سازی

در کف سازی بتن سخت و کف سازی های صنعتی ممکن است به جای ژل های میکروسیلیس از ابر روان کننده ها یا فوق روان کننده ها استفاده شود. این محصول تاثیرات فروانی بر روی بتن سخت دارد که در ادامه قصد داریم به آن بپردازیم.

کاهش زمان گیرش بتن سخت با فوق روان کننده بتن

بسته به نوع روان کننده ای که در کف سازی صنعتی خود استفاده می کنید، زمان گیرش آن هم تغییر می کند. توجه داشته باشید نوعی روان کننده وجود دارد از نوع لینگو سولفونات ها که باعث تاخیر در زمان گیرش می شوند به عبارتی دیرگیر هستند. روان کننده هایی که زودگیر هستند کربوکسیلاتی نامیده می شوند.

جلوگیری از میزان جمع شدگی خمیری بتن با فوق روان کننده بتن

برخی از این فوق روان کننده ها که خاصیت دیرگیری دارند، جمع شدگی خمیری بتن را بیشتر می کنند، مگر از کاهش رطوبت بتن جلوگیری شود. هنگامی که جمع شدگی خمیری علت اصلی ترک خوردن بتن باشد، این افزودنی بتن این ترک خوردگی را بیشتر می کند.

یکنواختی بتن سخت با استفاده از فوق روان کننده

برای ساخت بتن سخت یکنواخت باید تمام بخش های ساخت آن نسبت آب به سیمان را ثابت نگه دارید. دما یکی از مواردی است که باعث می شود اسلامپ بتن ثابت باشد. با تغییرات دما باید مقدار آب مصرفی هم تغییر کند و با همین تنساب اسلامپ بتن ثابت می ماند.

کاهش میزان آب با استفاده از ابر روان کننده قوی

مهم ترین مزیت این سری از فوق روان کننده ها و ابر روان کننده ها خاصیت کاهش آب است. به همین علت در کف سازی صنعتی و کف سازی محوطه با بتن بسیار استفاده می شود. با اضافه کردن این محصول به ملات بتن روان آن کاهش پیدا نمی کند و با کاهش آب مقاومت آن چند برابر می شود.  نسل اول روان کننده ها تا 15 درصد آب اختلاط بتن را کاهش می دهد، نسل دوم تا 25 درصد و نسل سوم که ابر روان کننده می نامند تا 40 درصد کاهش آب دارد.

افزایش کارپذیری با استفاده از ابر روان کننده ها

اگر به ملات عادی بتن روان کننده اضافه کنیم بدون کم کردن مقدار آب باعث میشه بتن ما روان تر شود و در نتیجه کارپذیری آن افزایش می یابد.

کاهش افت اسلامپ بتن با استفاده از روان کننده بتن

برخی روان کننده ها زمان عملیات تراکم را بیشتر می کنند که باعث کاهش افت اسلامپ می شود. بسته به نوع استفاده از روان کننده بتن باعث می شود افت اسلامپ افزایش یا کاهش یابد.

این ها برخی از خاصیت روان کننده ها است بود که در کف سازی بتن سخت استفاده می شود. توجه داشته باشید باید در کف سازی های خود از روان کننده های پایه کربوکسیلاتی استفاده کنید. برخی از فوق روان کننده و ابر روان کننده های پایه کربوکسیلات شرکت کیهان سازه را در پایین به شما معرفی کردیم.

روان کننده پلی کربوکسیلات اتر با نام تجاری ARMA PX-MIX

 ابر-روان-کننده-بتن

این دسته از روان کننده کاهنده شدید آب و فوق روان کننده قوی بتن هستند و در بتن ریزی های حجیم و سطوح وسیع دارای تراکم بالا آرماتور، بتن های توانمند و کارخانه های تولید قطعات بتنی هستند. این دسته در انواع مختلفی عرضه می شوند.
ARMA PX-MIX 300
ARMA PX-MIX 400
ARMA PX-MIX 500
ARMA PX-MIX 600
ARMA PX-MIX 700
ARMA PX-MIX 800
ARMA PX-MIX 900
ARMA PX-MIX 1000

روان کننده پلی کربوکسیلات اتر با نام تجاری  ARMA VM-MIX 

روان-کننده-پلی-کربوکسیلات

از مشکلاتی که باعث می شود در بتن ریزی از روان کننده ها استفاده شود این است که، به خاطر تنوع فیلر بتن یا میزان سایز سنگدانه یا عدم یکنواختی از ARMA VM-MIX استفاده می شود. این محصول در بتن ریزی ستون و سد و ساخت بتن خود تراکم SCC مورد استفاده قرار می گیرد. از این محصول در انواع مختلفی تولید می شود.
ARMA VM-MIX 200
ARMA VM-MIX 300
ARMA VM-MIX 400
ARMA VM-MIX 500
ARMA VM-MIX 600
این ها برخی از مواردی است که در پروژه های کف سازی استفاده استفاده می شود و از لحاظ قیمتی هم مناسب هستند که کف سازی ارزان را برای شما به همراه دارد.

تاثیر افزودنی های میکروسیلیس بر کف سازی بتن سخت شده

تاثیر-افزودنی-های-میکروسیلیس-بر-کف-سازی-بتن-سخت-شده

در حال حاضر می شود گفت بتن یکی از مواردی است که به عنوان محبوب ترین مصالح ساختمانی است و افزودنی ها و موادی که به عنوان مکمل در کنار آن شناخته شده است بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از این مواد فرآورده های میکروسیلیس است، و قرار است تاثیر آن ها را بر روی کف سازی بتن سخت بدانیم.

در سال های اخیر افزودنی های بتن مخصوصا محصولات میکروسیلیس و توانسته اند جایگاه ویژه ای برای خود در بازار پیدا کنند، این محصولات بنا به پروژه شما متفاوت هستند و هر کدام خاصیت خاص خود را دارند، به عنوان مثال مواد میکروسیلیس خواص مختلفی مانند: بالا بردن مقاومت، نفوذ ناپذیری، مقاوم در برابر یخ زدگی، ایجاد روان در بتن و… را به بتن می دهد. محصولات میکروسیلیس در انواع دوغاب، پودر و ژل به فروش می رسند.

شما می توانید با مراجعه به بخش فروشگاه سایت کیهان سازه با انواع محصولات میکروسیلیس و ویژگی های آن ها آشنا شوید.

قصد داریم بفهمیم فرآورده های سیلیس بر روی خواص کف سازی بتن چه تاثیری دارد.

خواص افزودنی های میکروسیلیس بر کف سازی بتن سخت

خواص-افزودنی-های-میکروسیلیس-بر-کف-سازی-بتن-سخت

شرکت کیهان سازه بعد از انجام کلی آزمایش بر روی این محصولات و جمع آوری داده های آن و کار در پروژه های عملی به یک سری نتایج درباره محصولات میکروسیلیس رسیده است، که در این بخش می خواهیم به آنها بپردازیم و با شما به استراک بگذاریم.

1. استفاده از محصولات میکروسیلیس در کف سازی بتن مقاومت فشاری را به طور معمول چندین برابر می کند، اگر بخواهیم به صورت درصد نشان دهیم، مقاومت فشاری بتن با استفاده از پودر و ژل به ترتیب 37.5 و 56 درصد افزایش می دهد.

2. یکی دیگر از نشانه های استفاده از محصولات میکروسیلیس در بتن کف سازی نفوذپذیری آن است، این خاصیت باعث می شود که مواردی مانند آب و موارد مشابه از میان بتن عبور کنند و مواد مضر و آسیب رسان را به درون بتن حمل کنند. این ویژگی ریز ساختاری بتن است که مشخص می کند میتواند چه مقدار از سیالات را از خود عبور دهد.

3. با توجه به آزمایشاتی که کیهان سازه بر روی محصولات میکروسیلیسی خود بر روی بتن انجام داده است، محصولات سیلیسی از حدود ۹ تا ۳۵ درصد نقطه ذوب و یخبندان را کاهش می دهند.

4. بعد از کلی تجربه شرکت کهیان سازه و آزمایشات مختلف بر روی کف سازی بتن سخت نشان می دهد تاثیرات ژل میکروسیلیس بر کفیتیت و روانی و دوام بتن بیشتر نوع پودری آن است. نوع پودری میکروسیلیس دوام بالایی نداشته و همچنین خاصیت نفوذپذیری و ذوب یخبندان را هم ندارد.

5. مصرف پودر میکروسیلیس علاوه بر موارد بالا مشکلات زیست محیطی و سلامتی و انبار داری را به همراه دارد همچنین این محصول به صورت کامل با بتن مخلوط نشده و به شکل کلوخه در بتن باقی می ماند و باعث کاهش کیفیت کف سازی بتن می شود،‌به همین دلیل ما توصیه می کنیم از ژل میکروسیلیس در پروژه های بتن سخت خود استفاده کنید.

حرف آخر

برای کف سازی باید همه شرایط را سنجید و با آگاهی کامل خرید اقلام کف سازی را انجام داد. برای کف سازی با بتن در نظر داشته باشید که به عیار بتن باید توجه کرد و تا حد امکان بتنی که به روش دستی مخلوط شده استفاده نکنید زیرا مقاومت کمتری نسبت به دیگر بتن ها دارد و در برابر سرما و گرما ترک میخورد و از بین می رود.