اجرای مخازن بتنی امروزه یکی از مسائلی است که بسیار مورد توجه قرار گرفته است. به دلیل شرایط جوی کشور و خشکسالی های پی در پی حفظ و ساخت مخزن بتنی افزایش پشم گیری داشته است. پیدا کردن متخصصی که در زمینه ساخت مخازن دانش فنی کافی را داشته باشد بسیار سخت است. در این مقاله قصد داریم شما را با نحوه ساخت مخازن بتنی بیشتر آشنا کنیم.
مخزن بتنی چیست؟
نحوه ساخت مخزن آب بتنی امروزه به یکی معضلات جدی تبدیل شده زیرا که روند ساخت حساسی دارد و باید حتما به عوامل ساخت آن دقت کنید. این تاسیسات علاوه بر نگهداری و حفظ آب می توانند برای تصفیه آب و فاضلاب، مخازن نفت، مخازن مدفون، سپتیک تانک بتنی، مخازن متعادل سازی و… هم استفاده شوند. یکی از مسائلی که در ساخت و اجرای مخازن بتنی حتما باید رعایت کنید این است که روش آب بندی درست باشد. درست است که بتن به تنهایی ماده ای مقاوم است اما در برابر نگهداری آب ممکن است از بین برود یا تخریب شود. موضوعی که باید هنگام ساخت این مخازن تمامی سازندگان رعایت کنند این است که مقاومت و دوام جوری باشد که تا مدت باعث خوردگی و ترمیم نشود.
سازه های بتنی آب باید طوری ساخته شوند که در برابر فشار آب وارد شده قیمت های بتن از یکدیگر جدا نشوند و باعث نشتی آب نشود. مخزن بتنی از میلگرد ها بتن مقاوم ساخته می شود و می توانید برای دوام و پایداری بیشتر از افزودنی های بتن هم استفاده کنید. شرکت کیهان سازه با تجربه طولانی درزیمینه پیمانکاری و ساخت مخازن بتنی می تواند شما را در زمینه نحوه ساخت مخزن آب و اجرای آن راهنمایی کند. در ادامه قصد داریم بیشتر به این نوع سازه و نحوه ساخت آن ها بپردازیم.
پیشنهاد می کنیم مقاله روان کننده بتن چیست را در کیهان سازه مطالعه کنید.
تا این محله متوجه شدیم که مخازن بتنی امروزه در عمران و ساختوساز بسیار مورد اهمیت هستند و تا حد زیادی از توضیحات لازم برای بهکارگیری و ساخت آنها را در این مقاله بررسی کرده ایم.
اما در ادامه لازم است از مزایای مخازن بتنی بگوییم. از مهمترین مزایا میتوان به قیمت کم و مقرونبهصرفه بودن ساخت مخازن بتنی اشاره کرد و در ادامه استحکام بسیار زیاد، امکان مخفی بودن، پوشاندن مخزن و عبور و مرور از روی آن.
لازم به ذکر است که برای ساخت مخازن بتنی باید از بتن هایی با مقاومت بالا و ضدسایش استفاده کرد. موادی که برای ساخت مخزن بتنی مدنظر ماست، شامل لیست زیر میباشد:
- ژل میکروسیلیس
- بتن با مقاومت بسیار بالا
- بتن ضدسایش
- محصولات آب بند کننده بتن
- آب بندی مخازن بتنی
به دلیل تماس مستقیم آب با مخازن بتنی نیازمند آب بندی بسیار دقیق مناسبی برای آنها هستیم.
و این امر یک جز جداییناپذیر از مراحل ساخت انواع مخازن بتنی است.
ساخت و طراحی سیستم آب بندی شامل 4 بخش است:
- آب بند کردن سطوح داخلی مخازن
- آب بند کردن لولههای انتقال آب و خطوط لولهکشی آب
- آب بند کردن و محافظت از قسمت بیرونی مخزن
- انتخاب کردن مصالح مورد قبول بهعنوان یک پوشش انتهایی
مراحل ساخت مخزن بتنی
مخازن بتنی هم مانند هر سازه دیگری نیاز است تا یک سری مراحل را طی کند تا به یک دستاورد کامل تبدیل شود برخی از این مراحل شامل:
نقشه برداری و طراحی اولیه بر اساس معماری مخزن بتن
مخازن بتنی قبل از ساخت، به عنوان تئوری و یک پیش نمایش در فضای دیجیتالی یا کاغذ ارائه می شود. در این بخش باید با توجه به اندازه مخزن، عمق، موقعیت مکانی، شرایط جوی و … سازه باید طوری طراحی شود تا تمام ابعاد، استاندارد ها، امنیت و دوام آن حفظ شود.
تحکیم خاک بستر و انجام آزمایشات تراکم و گود برداری
در این مرحله اجرای مخازن بتنی که به مرحله قبل یعنی نقشه برداری بسیار مرتبط است باید باید بر روی خاک یک سری آزمایشات و عواملی انجام شود تا بعد از ساخت مخزن، به دلیل خاک زیر مخزن به مشکل نخورد. بعد از این مراحل باید گودبرداری انجام شود، پیشنهاد می کنیم بعد از گودبرداری هم آزمایشات مربوطه را انجام دهید.
آرماتور بندی، قالب بندی، نصب واتراستاپ ها و بتن ریزی فونداسیون
در این بخش از اجرای مخازن بتنی باید در کف مکان گود برداری شده، آرماتور بندی و قالب بندی انجام شود و با استفاده از متخصص در زمینه آب بندی، واتر استاپ ها را نصب کنید. بتن مخزن باید بسیار با دوام و پر مقاومت باشد تا فشار آب را تحمل کند، می توان از افزودنی های بتن زیادی در این زمینه استفاده کرد.
اگر قصد آشنایی با افزودنی های بتن آب بند را دارید می توانید با مشاوران کیهان سازه در تماس باشید تا افزودنی های بتن آب بند را به شما معرفی کنند.
آرماتور بندی دیوار ها اطراف مخزن
در این مرحله از نحوه ساخت مخزن آب باید آرماتور بندی دیوار های اطراف انجام شود. تا بتن ریزی دیواره ها به مشکل نخورد و در آینده باعث تخریب نشود. قبل از بتن ریزی کاری که لازم است برای ساخت مخزن بتنی انجام دهید استفاده از لوله ها، غلاف ها و نصب ورودی و خورجی مخزن است.
قالب بندی، نصب واتر استاپ و بتن ریزی دیواره ها
مانند کف مخزن که قالب بندی و نصب واتر استاپ ها صورت گرفت برای دیواره ها هم همین کار را باید انجام داد. تا ملات بتن شکل گیرد و مقاوم در برابر آب شود. می توان از افزودنی های بتنی زیادی مانند ژل میکروسیلیس یا دیگر روان کننده استفاده کرد تا بحث خورندگی و تخریب مخزن پیش نیاید.
اجرای گروت و ماستیک در محل درزها
برای اجرای مخازن بتنی باید بدانید که حتما باید درز های مخزن را با ماستیک ها پر کنید. تا در اینده مشکلاتی مانند نشت و تخریب نشود.
آبگیری و تست دوام آببندی مخزن
بعد از کامل کردن تمامی مراحل لازم است مخزن را از آب پر کنید. اگر برای کاربرد دیگری ساخته شده است بهتر است برای تست اولیه با آب پر شود.
خاکریزی اطراف مخزن
بعد از اجرای مخازن بتنی و اتمام همه مراحل باید اطراف مخزن به صورت کامل پر شود. تا ظاهری زیبا پیدا کنم و دوام آن بیشتر شود.
هزینه ساخت مخزن بتنی آب
هزینه ساخت مخزن بتنی آب با توجه به گنجایش مخزن، افزودنی های مورد استفاده، قالب بندی و آرماتور ها، عمق مخزن و… بستگی دارد. اگر قصد ساخت پروژه های مخزن بتنی را دارید می توانید برای هزینه ساخت مخزن بتنی آب با مشاروان کیهان سازه در تماس باشید تا آنها شما را راهنمایی کنند.
سخن آخر
در این مقاله در مورد اجرای مخازن بتنی و نحوه ساخت مخازن آبی به صورت کامل و زبان ساده صحبت کرده ایم. امیدواریم با خواندن این مطالب اطلاعات مفیدی کسب کرده باشید.